Definita cuvantului izocatabază
IZOCATABÁZĂ s.f. Linie care unește punctele cu aceeași intensitate a mișcării de scufundare a scoarței terestre. [Var. isocatabază s.f. / < fr. isocatabase, cf. gr. isos – egal, kata – în jos].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu izocatabază
PERSIÁNĂ s.f. Oblon la ferestre alcătuit din scândurele dispuse orizontal pe un cadru și putând fi apropiate sau depărtate după voie. [Pl. -iene. / < fr. persienne]. Vezi definitia »
MALÁNDRĂ s.f. Crăpătură eczematoasă a cutei jaretului la cai. [< fr. malandre]. Vezi definitia »
MANÉVRĂ s.f. 1. Manevrare. 2. (Mil.; la pl.) Pregătire tactică a trupelor terestre sau a flotei în condiții asemănătoare cu cele de pe câmpul de luptă; (p. ext.) deplasare a unei armate sau a unei flote pe câmpul de luptă pentru a da inamicului o lovitură neașteptată. 3. Totalitatea operațiilor de compunere și de descompunere a trenurilor, de conducere a unei nave etc. ♦ (Mar.) Frânghie folosită la legarea și mânuirea pânzelor, la legarea catargelor etc. 4. (Fig.) Uneltire, intrigă, mașinație. [Cf. fr. manoeuvre, rus. manevr, germ. Manöver < lat. manus – mână, opera – lucru]. Vezi definitia »
GLICOZÍDĂ, glicozide, s. f. Substanță de natură vegetală care conține în structura ei hidrați de carbon. – Din fr. glycoside. Vezi definitia »
SIMILIPIÁTRĂ s. f. tencuială de ipsos și praf cu aspect de piatră naturală. (după fr. similipierre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z