Definita cuvantului izoclinal
IZOCLINÁL, -Ă adj. (Geol.) Structură izoclinală = asociație de cute având flancurile paralele cu aceeași înclinare. [Var. isoclinal, -ă adj. / < fr. isoclinal].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu izoclinal
DODECAGONÁL, -Ă, dodecagonali, -e, adj. De dodecagon, privitor la dodecagon, care formează un dodecagon. – Din fr. dodécagonal. Vezi definitia »
VERTICÁL, -Ă, verticali, -e, adj. Care este orientat perpendicular pe un plan orizontal; care are direcția căderii corpurilor; (sens curent) care este orientat drept (în sus). ◊ Dreaptă verticală = dreaptă care unește un punct de pe pământ cu zenitul respectiv. Plan vertical = a) (Geom.) plan care trece printr-o dreaptă verticală; b) (Astron.) plan care trece prin verticala locului. ♦ (Substantivat, f.) Linie dreaptă care cade perpendicular pe un plan orizontal; direcția urmată de această linie. ◊ Verticala locului = direcție determinată de poziția firului cu plumb aflat în stare de echilibru într-un punct dat. ♦ (Substantivat, n.) Semicerc al sferei cerești care intersectează un plan determinat de verticala locului și de un astru. ♦ (Adesea adverbial) Care vine sau cade drept în jos (de la înălțime). – Din fr. vertical. Vezi definitia »
CRUCIÁL, -Ă adj. de importanță capitală; decisiv, vital. (< fr. crucial) Vezi definitia »
Metrosexual, metrosexuali, s.m. – este un termen aparut în engleză pentru prima dată în 1994 într-un articol al jurnalistului englez Mark Simpson în ziarul The Independent. Acest termen desemnează un bărbat cu un simț dezvoltat al esteticului, care investește foarte mult timp si bani în felul în care arată și în stilul lui de viață. Termenul nu are legatură cu orientarea sexuală a persoanei respective. Sursa Wikipedia Vezi definitia »
MOZAICÁL, -Ă adj. (Rar) Alcătuit din elemente diferite. [Cf. engl. mosaical]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z