Definita cuvantului italieniza
ITALIENIZÁ vb. I. tr. A da cuvintelor o formă italienească. ♦ A imita (în stil, în limbă) pe italieni. [Pron. -li-e-. / < it. italianeggiare, fr. italianiser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu italieniza
CLASICIZÁ, clasicizez, vb. I. Tranz. și refl. A da sau a dobândi caracter clasic. – Clasic + suf. -iza. Vezi definitia »
IMUNIZÁ vb. I. tr., refl. A face sau a deveni imun cu ajutorul unui tratament special sau în urma unei boli. [< fr. immuniser]. Vezi definitia »
UNIVERSALIZÁ vb. tr. 1. a face ceva să devină universal, a răspândi în întreaga lume. 2. (log.) a considera sub aspect universal, a generaliza. (< fr. universaliser) Vezi definitia »
ARISTOCRATIZÁ vb. 1. tr. a da un caracter aristocratic. II. refl. a-și însuși concepții și maniere aristocratice. (< fr. aristocratiser) Vezi definitia »
SCUZÁ, scuz, vb. I. 1. Refl. A cere scuze (2), a-și exprima (în fața cuiva) părerea de rău pentru o greșeală făcută; a se dezvinovăți, a se justifica. ◊ Expr. (Tranz. absol.) Scuzați! formulă de politețe prin care cineva își cere iertare pentru o greșeală, o stângăcie etc. 2. Tranz. A accepta, a primi scuzele (2) cuiva; a ierta. – Din it. scusare. Cf. fr. excuser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z