Definita cuvantului litieră
LITIÉRĂ s.f. 1. Lectică. 2. Strat de frunze moarte și de alte resturi vegetale și animale care acoperă solul în pădure. [Pron. -ti-e-. / < fr. litière].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu litieră
AGRICULTÚRĂ, agriculturi, s. f. 1. Cultivare a pământului. 2. Ramură a producției materiale care are ca obiect cultura plantelor și creșterea animalelor în vederea obținerii unor produse alimentare și a unor materii prime; totalitatea lucrărilor și a metodelor întrebuințate în acest scop. – Din fr. agriculture, lat. agricultura. Vezi definitia »
PÍHOTĂ, pihote, s. f. (Înv. și reg.) (Unitate militară de) infanterie. [Var.: píotă s. f.] – Din pol. piechota, ucr. pihota, rus. pehota. Vezi definitia »
CĂTÍNĂ, cătini, s. f. Numele a două specii de arbuști spinoși: a) cătină roșie, cu frunze mici în formă de solzi, cu flori roz sau albe și cu fructe roșii, cultivat ca gard viu; tamariscă (Tamarix ramosissima); b) cătină albă, cu frunze înguste, lanceolate, argintii, cu flori mici cafenii și cu fructe galbene-portocalii (Hippophaë rhamnoides). – Probabil lat. catena. Vezi definitia »
savarină, savarine s. f. 1. agent de circulație. 2. vulvă. Vezi definitia »
TOMNÍȚĂ, tomnițe, s. f. Nume dat de popor unor insecte de toamnă. – Din toamnă + suf. -iță. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z