Definita cuvantului manifold
MANIFÓLD s.n. 1. (Anglicism) Carnet de note, de facturi etc. cu cotor. 2. (Tehn.) Colector; conductă de aducție. ♦ Claviatură. [< engl., fr. manifold].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu manifold
BAKERSFIELD [béicə sfi:ld], oraș în SV S.U.A. (California), la NV de Los Angeles; 520 mii loc. (1988, cu suburbiile). Expl. de petrol. Oțelării. Ind. electronică și de rafinare a petrolului. Vezi definitia »
ABȚIBÍLD s.n. 1. Mic desen colorat, gumat pe o parte, care se aplică pe o suprafață netedă, desprinzându-se de pe hârtia pe care a fost lipit. 2. (Fig.; la pl.) Nimicuri, mărunțișuri; mici șmecherii. [< germ. Abziehbild]. Vezi definitia »
SCALD s.m. Nume al vechilor poeți scandinavi. [< fr. scalde, cf. scand. skald]. Vezi definitia »
BOLD, bolduri, s. n. (Reg.) 1. Ac de mărime variabilă, cu o măciulie la unul din capete; (în special) ac cu gămălie. ♦ Vârf ascuțit. ♦ Cui de metal, ca o măciulie, servind ca podoabă. Paftale cu bolduri (TEODORESCU). 2. Băț ascuțit cu care se îndeamnă la mers vitele. ♦ Împunsătură, înțepătură. Dete bolduri boilor (POPESCU). 3. (Înv.) Îndemn, imbold. – Slav (v. sl. bodlı „ghimpe”). Vezi definitia »
MANGOLD s.m. Specie de sfeclă (Beta vulgaris cicla) înrudită cu cea de zahăr, dar de la care se consumă tijele groase albicioase și frunzele, preparate ca și spanacul; din germ. Mangold Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z