Definita cuvantului meningeal
MENINGEÁL, -Ă adj. Al meningelor, meningian. [Pron. -ge-al. / < germ. meningeal].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu meningeal
ȘACÁL, șacali, s. m. 1. Mamifer carnivor sălbatic asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, cu coada mai scurtă și cu botul ascuțit, care trăiește în nordul Africii, în sudul Asiei și în sudul Europei și se hrănește cu animale mici și cu hoituri (Canis aureus). 2. Epitet pentru o persoană rapace, hrăpăreață, josnică. – Din fr. chacal. Vezi definitia »
MONOCAMERÁL, -Ă, monocamerali, -e, adj. (Despre sistemul politic și legislativ din unele state) Cu o singură cameră (III) – Din fr. monocamérale. Vezi definitia »
BRAHICEFÁL, -Ă adj., s.m. și f. (Om) care are craniul aproape rotund. [< fr. brachycéphale, cf. gr. brachys – scurt, kephale – cap]. Vezi definitia »
ORTOGONÁL, -Ă adj. Care formează unghiuri drepte. ♦ Proiecție ortogonală = proiecție obținută prin ducerea de perpendiculare de la fiecare punct de proiectat pe planul de proiecție; proiecție ortografică. ♦ (Despre suprafețe, despre curbe) Care se întretaie astfel încât tangentele lor în punctul de intersecție să fie perpendiculare. [< fr. orthogonal, cf. gr. orthos – drept, gonia – unghi]. Vezi definitia »
ASCENSIONÁL, -Ă, ascensionali, -e, adj. Care tinde sau face să suie. Mișcare ascensională. [Pr.: -si-o-] – Din fr. ascensionnel. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z