Definita cuvantului mesaj
MESÁJ s.n. 1. Comunicare oficială adresată de șeful statului către armată, către popor etc. ♦ Document oficial conținând în general puncte de vedere deosebite în probleme la ordinea zilei sau care reclamă o urgentă soluționare. 2. Știre, veste. ♦ Comunicare telefonică făcută la biroul poștal și transmisă destinatarului pe cale poștală. 3. Conținutul de idei al unei opere de artă; nota specială a unui scriitor; semnificație. 4. Mesaj genetic = cantitatea de informații înmagazinată în moleculele acidului ribonucleic ale unui organism dat. 5. (Cib.) Lot de informații formând un tot inteligibil sau exploatabil și transmis deodată. [Var. mesagiu s.n. / < fr. message].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu mesaj
EFLEURÁJ s.n. (Franțuzism) Atingere ușoară. ♦ Masaj ușor, cu vârful degetelor sau cu toată palma, acționând țesuturile în mod reflex. [Pron. -flö-. / < fr. effleurage]. Vezi definitia »
CLEIONÁJ s. n. construcție din împletitură de nuiele pe pari de lemn cu care se consolidează o coastă de deal, un taluz. (< fr. clayonnage) Vezi definitia »
CRACÁJ s.n. Cracare. [< fr. craquage]. Vezi definitia »
CRENELÁJ s. n. 1. ansamblu defensiv care încununează o curtină (2), format din creneluri și merloane. 2. zimții unei monede. (< fr. crénelage) Vezi definitia »
RABOTÁJ, rabotaje, s. n. Rabotare. – Din fr. rabotage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z