Definita cuvantului mioglobină
MIOGLOBÍNĂ s.f. (Med.) Pigment de culoare roșie care se găsește în fibrele musculare și care dă culoare mușchiului; hemoglobină musculară. [Pron. mi-o-. / < fr. myoglobine].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu mioglobină
BALIVÉRNĂ, baliverne, s. f. Vorbă lipsită de importantă sau născocită; palavră, vorbă de clacă. – Din fr. baliverne. Vezi definitia »
PAPULÓZĂ s. f. denumire generică pentru unele afecțiuni cutanate caracterizate prin apariția de papule. (< fr. papulose) Vezi definitia »
pláncă, plánci, s.f. (reg.) 1. drum în pantă podit cu prăjini sau cu trunchiuri de copaci și mărginit pe laturi, pe care se transportă, prin alunecare, buștenii grei; jilep. 2. podea de trunchi de copac pe care se depozitează buștenii (în pădure sau în curtea fabricii de cherestea). 3. chinga căpriorilor casei. Vezi definitia »
porcăríță, porcăríțe, s.f. (reg.) 1. femeie care păzește și îngrijește porcii; porcăreasă. 2. soția porcarului. Vezi definitia »
SUBPARCÉLĂ s. f. porțiune dintr-o pădure, omogenă ca arboret, diferențiată în scopul lucrărilor de amenajare a pădurii. (după fr. sous-parcelle) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z