Definita cuvantului șild
ȘILD, șilduri, s. n. Mică placă de metal sau de material plastic care se fixează în dreptul mânerelor și broaștelor la uși, ferestre, sertare etc. pentru a proteja gaura cheii. – Din germ. Schild.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șild
ARNAULD [arnó], Antoine (numit Cel Mare) (1612-1694), teolog jansenist, gramatician și logician francez. A scris împreună cu P. Nicole „Logica de la Port-Royal”. Vezi definitia »
IMBÓLD, imbolduri, s. n. Ceea ce stimulează la o acțiune; îndemn, stimulent, impuls, bold. – Din îmboldi (derivat regresiv; modificat după impuls). Vezi definitia »
SCALD s. m. nume dat vechilor poeți nordici (scandinavi sau irlandezi). (< fr. scalde) Vezi definitia »
APOLD 1. Zonă depresionară în SV Pod. Transilvaniei, pe cursul superior al Secașului. Importantă reg. pentru creșterea animalelor. 2. Com. în jud. Mureș; 2.675 loc. (1991). Centru pomicol. Cetate sătească cu biserică (1504, renovată în 1900). Vezi definitia »
ABȚIBÍLD s.n. 1. Mic desen colorat, gumat pe o parte, care se aplică pe o suprafață netedă, desprinzându-se de pe hârtia pe care a fost lipit. 2. (Fig.; la pl.) Nimicuri, mărunțișuri; mici șmecherii. [< germ. Abziehbild]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z