Definita cuvantului mucron
MUCRÓN s.n. (Biol.) Vârf mic ascuțit cu care se termină unele organe ale plantelor. [< fr. mucron, cf. lat. mucro].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu mucron
CARBOCATIÓN s. m. ion la un atom de carbon având trei covalențe la o sarcină pozitivă, datorită unui deficit de electroni. (< fr. carbocation) Vezi definitia »
BALCÓN s. n. 1. platformă ieșită în afară, pe una dintre fețele unei clădiri și comunicând cu interiorul. 2. galerie a unei săli de spectacole, deasupra parterului. (< fr. balcon, it. balcone) Vezi definitia »
GRAMOFÓN s. n. aparat pentru reproducerea sunetelor pe discuri, cu o diagramă, un ac și o pâlnie acustică. (< fr. gramophone) Vezi definitia »
SIMPLÓN s.n. Numele unui tren internațional rapid. [Pl. -oane. / < Simplon – celebru tunel și pas în Alpi]. Vezi definitia »
ASUNCIÓN [asunsión], cap. Paraguay-ului, port. pe fl. Paraguay la confl. cu Pilcomayo; 794,2 mii loc. (1985, cu suburbiile). Aeroport internațional. Cel mai mare centru politic și financiar al țării. Produse textile și alim. Universitate (1889). Muzee. Prin port se realizează 75 la sută din exportul și 96 la sută din importul țării. Întemeiat în 1537 de conchistadorul Juan de Ayolas, a devenit capitala Paraguay-ului independent (în 1811). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z