Definita cuvantului munific
MUNÍFIC, -Ă adj. (Rar) Munificent. [< lat. munificus].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu munific
Htonic (χθδνιος -pământesc) este un termen care în mitologie se referă la specificul unor divinități, fie de obârșie telurică, fie cu sediul subteran și în orice caz legate de cultul pământului; astfel Gaia este o divinitate htonică prin excelență, dar și zeii infernali, ca Hades, sau agrari, ca Demetra. Vezi definitia »
CONSONÁNTIC, -Ă, consonantici, -ce, adj. Care ține de consoane, privitor la consoane. – Din germ. konsonantisch. Vezi definitia »
ENERGÉTIC, -Ă I. adj. referitor la energie, care produce energie. ♦ sistem ~ = ansamblu de instalații pentru producerea, transmiterea și distribuția energiei electromagnetice pe un anumit teritoriu. II. s. f. 1. ramură a științelor tehnice, despre descoperirea și exploatarea surselor de energie, posibilitățile de utilizare a acesteia, precum și construirea și exploatarea sistemelor energetice. 2. informație în serviciul economiei de energie. (< fr. énergétique) Vezi definitia »
BABILÓNIC, -Ă, babilonici, -ce, adj. Care se referă la Babilon, din vremea Babilonului; babilonian. ◊ Robia babilonică = perioada exilului evreilor în Babilonia. – Din lat. babylonicus. Vezi definitia »
MATUSALÉMIC, -Ă adj. (Despre viață, vârstă etc.) Foarte lung. [Cf. Matusalem – personaj biblic care ar fi trăit 969 de ani]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z