Definita cuvantului nonconformism
NONCONFORMÍSM s.n. Abatere conștientă de la regulile în uz, tendința de a nu accepta moravurile, mentalitatea, tradițiile unui anumit mediu. [< fr. non-conformisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu nonconformism
NEURÍSM s. n. teorie care atribuia toate fenomenele vieții organice unui flux nervos. (< fr. neurisme) Vezi definitia »
HIGROMORFÍSM s. n. morfoză cauzată de umiditatea mediului. (< fr. hygromorphisme) Vezi definitia »
Neologism care imbina sensul termenilor de localizare si globalizare. Se refera la abilitatea comunicarii mediate de calculator de a crea legaturi intre persoane situate atat la nivel local, cat si intre indivizi amplasati pe intregul mapamond. Vezi definitia »
PROLETCULTÍSM s. n. Curent cultural (apărut în Uniunea Sovietică după Revoluția din Octombrie) ale cărui principii estetice se reduceau la ideea formării unei culturi „pur proletare” și care respingea întreaga moștenire culturală a trecutului. – După rus. proletkul'tovșcina. Vezi definitia »
ASTIGMATÍSM s. n. Aberație a unui sistem optic, care formează o imagine întinsă pentru un obiect. ♦ Defect al lentilelor sau al corneei și cristalinului ochiului omenesc, care constă într-o abatere de la forma sferică, ele având razele de curbură diferite în două plane perpendiculare, ceea ce duce la deformarea imaginilor. – Din fr. astigmatisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z