Definita cuvantului opart
OP-ART loc. s. (Arte) Curent în arta plastică modernă, derivat din constructivism, a cărui tendință principală este sporul de atenție acordat obținerii unor valori și efecte optice ale obiectelor în mișcare sau rezultate din mișcarea privitorului față de ele, ca și a formelor în spațiu, prin folosirea de linii, forme geometrice, uneori repetate uniform, însă cu variații de ton, neașteptate modificări de ritm etc. [< engl. op-art].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu opart
PRETÓRT, pretorturi, s. n. Semifabricat din lână obținut prin cardare, din care se obțin firele de țesut stofele. – Pre1- + tort1. Vezi definitia »
ort (órți), s. m. – Ban, mai ales cu privire la monede vechi. Germ. Ort (Tiktin; Borcea 200), cf. mag., pol. ort (Gáldi, Dict., 180). Vezi definitia »
standárt, standárte și standárturi, s.n. (înv.) steguleț. Vezi definitia »
AVÓRT, avorturi, s. n. Eliminare prematură (naturală sau provocată) a unui fetus care încă nu este capabil să trăiască în afara corpului mamei. – Postverbal al lui avorta. Vezi definitia »
SUPÓRT, suporturi, s. n. Ceea ce susține sau sprijină un obiect; piesă sau dispozitiv care servește la susținerea unei piese, a unui sistem tehnic etc. ♦ Fig. Ajutor, sprijin, reazem. – Din fr. support. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z