Definita cuvantului ostrachion
OSTRÁCHION s.n. v. ostracon.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ostrachion
AMIDON (‹ fr.) s. n. Polizaharid conținut în vegetale (grăunțe, tuberculi și fructe). Este alcătuit din amiloză și amilopectină. Prin hidroliză se transformă în glucoză. Constituie o sursă însemnată de glucide pentru alimentația omului și a animalelor. Se obține mai ales din cartofi și cereale. Se utilizează pentru prepararea glucozei, dextrinei, în industria spirtului etc. Vezi definitia »
GUDRÓN s. n. lichid uleios, negru sau brun, prin distilarea uleiurilor minerale, ale lemnului etc. (< fr. goudron) Vezi definitia »
TAMPÓN, tampoane, s. n. 1. Piesă la vehiculele de cale ferată, constând dintr-un disc masiv de oțel și un resort puternic, care primește șocurile dintre vehicule în timpul mersului și care menține o anumită distanță între vagoanele cuplate. 2. Bucată de vată sau de tifon sterilizat, care se aplică pe o rană pentru a opri o hemoragie sau care se introduce într-o cavitate naturală a organismului în scopuri terapeutice. 3. Substanță întrebuințată pentru a împiedica un anumit proces chimic. 4. Accesoriu de birou, alcătuit dintr-o placă curbată acoperită cu hârtie sugativă, care servește la uscarea cernelii după scriere. – Din fr. tampon. Vezi definitia »
HOMEOPROFORÓN s. n. aliterație (1). (< fr. homéoprophorone, gr. homeoprophoron) Vezi definitia »
GUDRÓN s.n. Lichid vâscos, negru sau brun, obținut prin distilarea uleiurilor minerale, a lemnului etc. [Pl. -oane. / < fr. goudron]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z