Definita cuvantului cliră
CLÍRĂ s. f. Alai, susținători. A venit cu toată clira = A venit cu toți ai săi.

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu cliră
REVÁNȘĂ, revanșe, s. f. Acțiune prin care cineva se revanșează; răzbunare pentru un rău suferit de cineva sau răsplată pentru un serviciu făcut. ◊ Spirit de revanșă = dorință de răzbunare; revanșism. ♦ (Sport) Partidă prin care un jucător sau o echipă învinsă anterior încearcă să obțină victoria în fața aceluiași adversar. – Din fr. revanche. Vezi definitia »
TÉZĂ, teze, s. f. 1. Afirmație expusă și susținută într-o discuție; idee principală dezvoltată și demonstrată într-o operă, într-o cuvântare etc. ◊ Loc. adv. (Înv.) În teză generală = în general. ♦ (Fil.) Idee, propoziție care formează primul termen al unei antonimii (în filozofiile raționaliste de tip kantian) sau al unei contradicții de tip dialectic (în filozofiile hegeliană și marxistă). 2. Lucrare scrisă, făcută de elevi în clasă sub supravegherea profesorului, la sfârșitul unei perioade de studiu sau la un examen. ◊ Teză de licență (sau doctorat) = lucrare științifică prezentată de un candidat pentru obținerea titlului de licențiat (sau de doctor în științe). – Din fr. thèse, lat. thesis. Vezi definitia »
oárbă s.f. sg. (reg.) fugă nebună. Vezi definitia »
mostofấlcă, mostofấlci, s.f. (reg.) 1. gâlcă, umflătură. 2. ghemotoc (de cârpe). Vezi definitia »
MEZOZÓNĂ, mezozone, s. f. (Geol.) Zonă mediană de transformare metamorfică a Pământului. – Din fr. mésozone. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z