Definita cuvantului prepuțial
PREPUȚIÁL, -Ă adj. Al prepuțului. [Pron. -ți-al. / < fr. préputial].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu prepuțial
INGHINÁL, -Ă adj. din regiunea abdominală, de la vintre. (< fr. inguinal) Vezi definitia »
POTENȚIÁL, -Ă adj. 1. A cărui forță este în stare latentă. ♦ Energie potențială = energie pe care o posedă un corp capabil de a produce o manifestare energetică. 2. Posibil; presupus posibil. ♦ Propoziție potențială = propoziție care exprimă posibilitatea realizării unei acțiuni fără a preciza dacă aceasta se realizează sau nu. // s.n. 1. (Fiz.) Capacitatea de a produce o manifestare energetică, un lucru mecanic. 2. Capacitate de dezvoltare, de desfășurare a unei forțe, a unei activități; putere. ♦ Potențial de război = capacitatea militară a unui stat. 3. Mod verbal care prezintă acțiunea ca posibilă. [Pron. -ți-al, pl. -le, -luri. / cf. fr. potentiel, lat. potentialis]. Vezi definitia »
SUBNORMÁL, -Ă I. adj. cu dezvoltare intelectuală sau fizică întârziată. II. s. f. (mat.) segment determinat de proiecția ortogonală pe axa absciselor a unui punct de pe o curbă plană și de intersecția la curbă a normalei cu această axă în punctul considerat. (după fr. sous-normal) Vezi definitia »
EURICEFÁL, -Ă adj., s.m. și f. (Individ) care prezintă euricefalie. [Pron. e-u-. / < fr. eurycéphalie]. Vezi definitia »
ANTISTATÁL, -Ă, antistatali, -e, adj. Îndreptat împotriva orânduirii constituite a statului. Complot antistatal. – Din anti- + statal (după rus. antigosudarstvennyj). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z