Definita cuvantului patison
PATISÓN s.n. Legumă, puțin cunoscută în România, din aceeași familie cu dovleacul, având mărimea unui măr și forma unei farfurii răsturnate, cu marginile dințate. [< fr. pâtisson].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu patison
MONOSTEMÓN, -Ă adj. (despre flori) cu un singur verticil de stamine. (< fr. monostémone) Vezi definitia »
VITRIGÓN, s. m. Plantă erbacee cu flori albastre, folosită ca plantă medicinală (Eryngium maritinium).Et. nec. Vezi definitia »
PENÓN s. n. flamură triunghiulară purtată de cavaleri în vârful lăncii. (< fr. pennon) Vezi definitia »
DODECAGÓN s. n. poligon cu douăsprezece laturi. (< fr. dodécagone) Vezi definitia »
MANȘÓN, manșoane, s. n. 1. Accesoriu de îmbrăcăminte feminină, în formă cilindrică, deschis la ambele capete, confecționat din blană sau din stofă vătuită și folosit pentru a apăra mâinile de frig. 2. Piesă în formă de inel sau de țeavă scurtă, care servește la îmbinarea a două țevi, bare etc.; parte lărgită de la capătul unui tub, care servește la îmbinarea acestuia cu un alt tub. ♦ Bucată de cauciuc care se introduce între camera și anvelopa unei roți de automobil, de motocicletă etc. pentru a proteja camera. ♦ Înveliș de protecție (de formă inelară) în care se îmbracă mânerul sau altă parte a unor obiecte. 3. (Bot.) Membrană protectoare a seminței, a tulpinii etc. – Din fr. manchon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z