Definita cuvantului poltronerie
POLTRONERÍE s.f. Frică; lașitate. ♦ Faptă de poltron. [Gen. -iei, var. poltronărie s.f. / cf. fr. poltronnerie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu poltronerie
REINCARNÁȚIE, reincarnații, s. f. Reincarnare. – V. metempsihoză. [Pr.: re-in-] – Din fr. réincarnation. Vezi definitia »
RUSOFONÍE s. f. faptul de a fi rusofon. ◊ colectivitate constituită de populațiile rusofone. (< rusofon + -ie) Vezi definitia »
INVOLÚȚIE s. f. 1. transformare regresivă a unui țesut, organ sau organism. 2. revenire a unui organ la starea normală, după o dezvoltare anormală în urma unei boli sau a unei stări organice excepționale. 3. (mat.) transformare biunivocă a unei mulțimi în ea însăși. 4. (fil.) trecerea de la eterogen la omogen, de la multiplu la unitate. 5. ondulație a unor straturi subțiri de sedimente sau roci detritice care apar sub influența acțiunii înghețului. (< fr. involution, lat. involutio) Vezi definitia »
FÁSCIE s.f. 1. (Ist.) Mănunchi de nuiele legat cu o curea în jurul unei securi, purtat în Roma antică de lictorii care însoțeau pe dictatori, consuli etc. 2. Fașină. 3. Strat de țesut conjunctiv situat sub piele sau între mușchi. 4. (Herald.) Figură orizontală având lățimea ceva mai puțin de 1/3 din lățimea scutului. [Gen. -iei. / < lat. fascis]. Vezi definitia »
FRÂNGHÍE1, frânghii, s. f. Fir lung și gros făcut din mai multe fibre vegetale sau din fire animale, precum și din fibre sintetice, răsucite una în jurul alteia; funie. [Acc. și: (reg.) frấnghie] – Lat. fimbria. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z