Definita cuvantului polux
PÓLUX s.n. Una dintre cele două stele mai luminoase din constelația Gemenilor. [< Polux – fiu al lui Zeus și frate geamăn cu Castor].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu polux
LUX1 s. m. unitate de măsură a iluminării, egală cu iluminarea uniformă a unei suprafețe de 1 m2 care primește un flux de 1 lumen. (< fr. lux) Vezi definitia »
EFLÚX s.n. Mișcare a unei mase de fluid către exterior. [Pl. -uri. / < fr. efflux, cf. lat. effluere – a se răspândi]. Vezi definitia »
LUX s.m. (Fiz.) Unitate de măsură a iluminării, egală cu iluminarea uniformă a unei suprafețe de 1 m2 care primește un flux de 1 lumen. [< fr. lux, cf. lat. lux – lumină]. Vezi definitia »
BERNARD De Clairvaux [bernár de clervó] (c. 1091-1153), călugăr și teolog francez. Fondator al abației Clairvaux. Raționalismului lui Abelard i-a opus o teologie mistică, în care cunoașterea de sine a omului se realizează prin practicarea umilinței, a cărei paradigmă vie este Hristos. A luat parte la pregătirea cruciadei a doua. Reformator al ordinului cistercian. Canonizat. Vezi definitia »
REFLÚX s. n. 1. coborâre periodică a nivelului apei mărilor și oceanelor datorită atracției Lunii și a Soarelui. 2. (fig.) descreștere, regres. 3. (chim.) reîntoarcere către baza coloanei de fracționare, sub formă de lichid condensat, a unei părți din vapori datorită pierderii de căldură. ◊ lichidul astfel obținut. 4. (med.) revenire a unei unde de lichid. (< fr. reflux) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z