Definita cuvantului propelant
PROPELÁNT s.m. Amestec de combustibil și de oxidant necesar arderii acestuia, folosit de motoarele unei rachete sau unui avion care zboară la mare înălțime. [< it. propellante].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu propelant
ANTIDECAPÁNT s. n. substanță pentru delimitarea întinderii suprafeței de lipire dintre două piese metalice. (< anti- + decapant) Vezi definitia »
ADAMÁNT, adamante, s. n. (Pop.) Diamant (1). – Din sl. adamantŭ. Vezi definitia »
REFERÉNT, -Ă s.m. și f. Specialist al unei instituții care dă îndrumări și informații într-un anumit domeniu. ♦ Cel care face un referat. [< germ. Referent]. Vezi definitia »
CONTINÉNT1 s. n. întindere vastă de uscat, mărginită de mări sau de oceane. (< fr. continent, lat. continens) Vezi definitia »
JURĂMÂNT, jurăminte, s. n. 1. Afirmare, promisiune, făgăduială solemnă făcută de o persoană (adesea printr-o anumită formulă în care este invocată divinitatea) de a spune adevărul în legătură cu anumite fapte; jur3. 2. Angajament solemn, exprimat de obicei printr-o anumită formulă, prin care cineva se obligă să-și facă datoria (față de popor, de stat etc.). 3. Promisiune, făgăduială fermă de a face ceva. – Din lat. juramentum. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z