Definita cuvantului pseudofonetism
PSEUDOFONETÍSM s.n. Sistem ortografic propus de Aron Pumnul, care se caracterizează prin întrebuințarea unui anumit semn pentru un anumit sunet în mod independent de sunetul originar din care provine cel românesc. [< fr. pseudophonétisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pseudofonetism
ZELOTÍSM s.n. 1. Mișcare naționalistă extremistă printre evrei, în antichitate, ai cărei adepți se entuziasmau pentru legea lui Moise și evitau contactul cu cei de alt neam. 2. Exces de zel, fanatism religios. (din fr. zélotisme) Vezi definitia »
ANTORÍSM s. n. procedeu stilistic constând în înlocuirea unui cuvânt cu altul, considerat mai puternic sau mai exact. (< fr. anthorisme) Vezi definitia »
PROTEÍSM s.n. (Liv.) Tendința de a lua forme diferite; comportare de proteu. [Pron. -te-ism. / < fr. protéisme, cf. Proteu – zeu marin care lua diferite forme]. Vezi definitia »
CATAMORFÍSM, catamorfisme, s. n. (Geol.) Totalitatea proceselor care se produc în partea superioară a scoarței terestre. – Din engl. catamorphisme. Vezi definitia »
ORTOCROMATÍSM s. n. caracteristică a emulsiilor și materialelor fotografice de a fi ortocromatice. (< fr. orthocromatisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z