Definita cuvantului radiomicrometru
RADIOMICROMÉTRU s.n. Aparat de precizie pentru măsurarea lungimilor prin metode radiotehnice; microradiometru. [Cf. fr. radio-micromètre].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu radiomicrometru
SALINOMÉTRU, salinometre, s. n. Instrument folosit pentru determinarea concentrației soluțiilor de sare. – Din fr. salinomètre. Vezi definitia »
CATADIÓPTRU s. n. sistem optic care răsfrânge razele luminoase în direcția lor de incidență. (< fr. catadioptre) Vezi definitia »
CADÁSTRU s. n. 1. Totalitatea lucrărilor tehnice de determinare exactă a unor proprietăți funciare, cu toate caracteristicile lor; p. ext. serviciile care efectuează aceste lucrări. ◊ Registru de cadastru = registru în care sunt trecute datele de identificare a proprietăților funciare pe un anumit teritoriu. 2. Știință aplicată care se ocupă cu lucrările de cadastru (1). – Din fr. cadastre. Vezi definitia »
ȘÁNCRU s. n. ulcerație a mucoasei sau a pielii, apărută la locul de pătrundere a unui agent patogen în organism. (< fr. chancre) Vezi definitia »
PERMEAMÉTRU s.n. Instrument pentru măsurarea permeabilității magnetice a materialelor feromagnetice. [< fr. perméamètre]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z