Definita cuvantului relans
RELÁNS s.n. (La jocul de cărți) Nouă miză, mai mare decât a adversarului. [< fr. relance].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu relans
BURNS [bə:nz], Robert (1759-1796), poet scoțian. Versuri remarcabile prin verva, duioșia și farmecul lor, scrise în engleză sau în dialect, inspirate din viața și din cîntecele poporului („Poeme”). Vezi definitia »
AMIENS [amiẽ], oraș în N Franței (Picardia), pe Somme: 154,5 mii loc. (1982, cu suburbiile). Nod feroviar. Filaturi și țesături de lînă, încălț., metalurgie și produse alim. Universitate. Cetate puternică în ev. med. Cea mai mare catedrală gotică din Franța (sec. 13), cu sculpturi celebre. Monumente din sec. 15-18. Muzeul Picardiei (decorat de Puvis de Chavannes). La A. s-a încheiat, la 27 mart. 1802, un tratat de pace între Marea Britanie și Franța cu aliatele ei, Spania și Republica Batavă. Teatrul unor violente lupte în timpul primului război mondial (1918). Vezi definitia »
ASCÚNS2, -Ă, ascunși, -se, adj. 1. Care nu este încă descoperit, valorificat sau folosit. Resurse ascunse. 2. (Despre oameni) Care are obiceiul să-și ascundă gândurile sau faptele. ♦ (Despre faptele, gândurile, intențiile oamenilor) Care nu este dezvăluit nimănui. – V. ascunde. Vezi definitia »
PRELÍNS, -Ă, prelinși, -se, adj. (Despre păr sau pene) Neted, lucios și lipit de corp, lipsit de ondulații; (despre ființe) cu părul sau penele netede, lucioase și lipite de corp; foarte lins. – V. prelinge. Vezi definitia »
SUBÎNTÍNS, -Ă, subîntinși, -se, adj. (Despre coarde și unghiuri) Care delimitează un arc de cerc. – V. subîntinde. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z