Definita cuvantului rizopode
RIZOPÓDE s.n.pl. Clasă de animale unicelulare care se mișcă cu ajutorul unor prelungiri protoplasmatice; (la sg.) animal din această clasă. [Sg. rizopod. / < fr. rhizopodes, cf. gr. rhiza – rădăcină, pous – picior].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu rizopode
PALMIPÉDE s.n.pl. Grup de păsări înotătoare cu degetele împreunate printr-o pieliță; (la sg.) pasăre din acest grup. [Sg. palmiped. / < fr. palmipèdes, cf. lat. palma – palmă, pes – picior]. Vezi definitia »
ALCÁLDE s.m. v. alcade. Vezi definitia »
ÎNCRÉDE, încréd, vb. III. 1. Refl. A pune temei pe cinstea, pe sinceritatea cuiva; a se bizui, a conta pe cineva sau pe ceva. ♦ (Pop.) A avea încredere prea mare în sine; a se fuduli. ♦ A crede spusele cuiva, a da crezare. 2. Tranz. (Înv. și pop.) A încredința ceva cuiva. – În + crede. Vezi definitia »
TERMITÍDE s. f. pl. familie de insecte: termitele. (< fr. termitidés) Vezi definitia »
aínde, adv. – (Banat) În altă parte. – Var. aindine(a), aindire(a). Lat. ăliŭndĕ (Miklosich, Sb. Wien, C, 285;Pușcariu 45; REW 348). Totuși, este unul din cazurile în care este greu să se facă distincția între lat. și sl., fiindcă se cuvine să ne gîndim și la sl. inŭde, cu același sens (Cihac). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z