Definita cuvantului seismometru
SEISMOMÉTRU s.n. Aparat asemănător cu seismograful, folosit pentru observații directe, fără să înregistreze. [< fr. séismomètre].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu seismometru
HEMODINAMOMÉTRU s. n. manometru pentru măsurarea presiunii sângelui. (< fr. hémodynamomètre) Vezi definitia »
DECIMÉTRU, (1) decimetri, s. m., (2) decimetre, s. n. 1. S. m. Unitate de măsură pentru lungime, egală cu a zecea parte dintr-un metru. 2. S. n. Riglă gradată cu lungimea de zece centimetri. – Din fr. décimètre. Vezi definitia »
prim-minístru s. m., art. prim-minístrul; pl. prim-miníștri, art. prim-miníștrii Vezi definitia »
EXPONOMÉTRU s. n. instrument pentru stabilirea duratei de expunere la lumină a unui material fotosensibil; pozometru. (< rus. eksponometr, germ. Exponometer) Vezi definitia »
ECHILÍBRU s. n. 1. stare a unui corp supus acțiunii unor forțe sau efecte care se anulează reciproc fără să-i schimbe starea de mișcare sau de repaus. 2. (biol.) însușire a organismelor sau a grupurilor de organisme de a se autoreînnoi. ♦ ~ ecologic = stare a unui mediu natural în care compoziția faunei și a florei rămâne aproape constantă. 3. proporție, raport just între lucruri opuse. ♦ ~ de forțe = situație în care mai multe puteri, de tărie aproximativ egală, se echilibrează ca influență și dominație în lume; ~ bugetar = stare a unui buget în care veniturile sunt egale cu cheltuielile. 4. (psih.) senzație de ~ = senzație care reflectă poziția și mișcările corpului în spațiu. 5. (fig.) stare de liniște, de armonie, de stabilitate sufletească. (< fr. équilibre, lat. aequilibrium) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z