Definita cuvantului simbolică
SIMBÓLICĂ s.f. 1. Exprimare a unor idei, a unor sentimente etc. prin simboluri; simbolistică. ♦ Ansamblul simbolurilor proprii unui popor, unei religii etc. 2. Știință care studiază și explică simbolurile; simbologie. ♦ Ramură a teologiei care studiază comparativ simbolurile de credință ale diferitelor confesiuni. ♦ Teorie a simbolurilor în care rațiunile logice și raporturile dintre ele sunt înlocuite prin semne convenționale. [Gen. -cii. / < fr. symbolique, cf. germ. Symbolik].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu simbolică
cenușăreasă, cenușărese s. f. (intl.) hoț care în timpul unei spargeri stă la pândă pentru a preveni apariția inopinată a polițiștilor. Vezi definitia »
PODVOÁDĂ s. f. v. podvadă. Vezi definitia »
-bară lungă și groasă de lemn sau metal așezată deasupra încărcăturii înalte de fân sau paie și care se prinde atât în fața cât și în spatele carului cu câte o funie, odgon sau lanț de colțurile carului pentru a păstra încărcătura stabilăîn timpul trasportului. -bară grosă de lemn sau metal cu care se fixează împreună mai multe lucruri. -bară groasă cu care se proptesc unele lucruri prevenind înclinarea sau răsturnarea lor. Vezi definitia »
DIECÉZĂ, dieceze, s. f. (Bis.) Eparhie. [Pr.: di-e-.Var.: diocéză s. f.] – Din fr. diocèse, lat. dioecesis. Vezi definitia »
HURUITÚRĂ, huruituri, s. f. Zgomot produs de ceva care huruie; huruială, huruit1, hurduitură. [Pr.: -ru-i-.Var.: uruitúră s. f.] – Hurui + suf. -tură. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z