Definita cuvantului simultaneism
SIMULTANEÍSM s.n. 1. Faptul de a se petrece simultan. 2. Procedeu de narațiune constând în a prezenta fără tranziție evenimente care se desfășoară simultan în diverse locuri. 3. Tehnică de a picta care constă în a suprapune la același obiect două puncte de vedere diferite. [Pron. -ne-ism. / germ. Simultaneismus].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu simultaneism
METABOLÍSM s. n. Totalitatea proceselor complexe de sinteză, de asimilare (cu înmagazinare de energie), de degradare și de dezasimilare (însoțită de eliberare de energie), pe care le suferă substanțele dintr-un organism viu. ◊ Metabolism bazal = cantitatea de calorii produse într-o oră, în condiții de repaus al organismului, raportată la un metru pătrat din suprafața corpului. – Din fr. métabolisme. Vezi definitia »
ADIABATÍSM s.n. (Fiz.) Stare a unui sistem adiabatic. [Cf. fr. adiabatisme]. Vezi definitia »
SULFOCARBONÍSM s. n. intoxicație profesională cu sulfură de carbon. (< fr. sulfocarbonisme) Vezi definitia »
LUMINÍSM1 s. n. clarobscur în artele plastice, tendința de a accentua, într-un tablou, contrastul dintre umbre și lumini. (< fr. luminisme) Vezi definitia »
OPORTUNÍSM s.n. 1. Lipsă de conduită morală, de fermitate și de principialitate, urmărind satisfacerea intereselor personale prin adoptarea și aplicarea, după împrejurări, a unor păreri și principii potrivite momentului. 2. Curent ideologic și politic în rândurile unor partide ale clasei muncitoare, care promovează ideea renunțării la mijloacele luptei revoluționare, la transformarea revoluționară a societății. [Cf. fr. opportunisme, rus. opportunizm]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z