Definita cuvantului sinapsă
SINÁPSĂ s.f. (Biol.) 1. Punct de contact între doi neuroni. 2. Proces de împerechere a cromozomilor omologi în meioză. [< fr. synapse, cf. gr. synapsis – legătură].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu sinapsă
BICLORÚRĂ s.f. Compus din doi atomi de clor. (din fr. bichlorure) Vezi definitia »
RISBÉRMĂ s. f. element de construcție destinat a proteja fundațiile unei lucrări hidraulice. (< fr. risberme) Vezi definitia »
INDIANÍSTICĂ s. f. disciplină care se ocupă cu studiul limbii și al civilizației Indiei de dinaintea penetrației europene; indologie. (< germ. Indianistik) Vezi definitia »
TÍLDĂ, tilde, s. f. 1. Semn grafic de forma unui „s” de tipar culcat, folosit în unele opere pentru înlocuirea unui cuvânt care se repetă. 2. Semn diacritic de forma unui „s” de tipar culcat, care se pune deasupra unei litere pentru a conferi pronunțării sunetului pe care îl reprezintă un caracter palatal, nazal etc. – Din fr. tilde, germ. Tilde. Vezi definitia »
corlátă1, corláte, s.f. (reg.) 1. iesle. 2. îngrăditură sau colibă pentru vite. 3. împletitură de formă bombată care se așază pe car când se transportă snopi sau fân; loitre, șuiană. 4. poliță în jurul cuptorului pe care se țin vase de bucătărie și alte lucruri mărunte; prichici, rapt, tăpșan. 5. parapet, rampă, balustradă. 6. ramă pe care se întinde postavul ca să se usuce. 7. bancă, scaun. 8. scândură de gard; lăturoi, răzlog, țăpușă; gard făcut din aceste scânduri. 9. (la pl.) dependințele casei țărănești. 10. spalier pentru viță de vie. 11. (la pl.) lemnele pe care stă coșul casei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z