Definita cuvantului sincrotron
SINCROTRÓN s.n. Accelerator de particule de mare putere, în care accelerarea acestora se face mai rapid și cu efect mai mare prin modularea simultană a câmpului accelerator și a câmpului magnetic focalizant. [< fr. synchrotron].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu sincrotron
ALBERTON, oraș în NE Rep. Africii de Sud (Transvaal), în aglomerația Johannesburg; 230,7 mii loc. (1986). Centru al ind. extractive și prelucrării în districtul minier Witwatersrand. Vezi definitia »
CRUȘÓN s.n. Băutură rece preparată într-un bol mare (numită în engl. chiar bowl, în germ. Bowle), din diferite fructe puse la macerat cu zahăr și alcool (lichior, rachiu, coniac), la care se adaugă, înainte a a fi servită, vin, vin spumant sau șampanie; din fr. cruchon (= vas de lut sau gresie cu două toarte). Vezi definitia »
BOSÓN, bosoni, s. m. Una dintre cele două diviziuni ale particulelor elementare (bosonii și fermionii sunt particule componente ale electronilor și nucleonilor), unități de bază ale materiei și energiei. – (< engl. boson, după numele fizicianului indian Satyendra Bose) Vezi definitia »
PLUTÓN2 s.n. Corp de roci intruzive, de dimensiuni foarte mari. [< germ. Pluton]. Vezi definitia »
RADIOCASETOFÓN s. n. aparat muzical compus dintr-un radioreceptor și un casetofon. (< radio2 + casetofon) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z