Definita cuvantului supravolta
SUPRAVOLTÁ vb. I. tr. A mări voltajul peste normal. [După fr. survolter].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu supravolta
TABLETÁ, tabletez, vb. I. Tranz. A face tablete, drajeuri dintr-o substanță. – Din tabletă. Vezi definitia »
VEGETÁ, vegetez, vb. I. Intranz. 1. (Despre plante) A trăi, a crește, a se dezvolta. 2. Fig. (Despre oameni) A trăi fără a realiza nimic, a duce o viață obscură, lipsită de activitate. – Din fr. végéter, lat. vegetare. Vezi definitia »
BETA s. m. 1. A doua literă a alfabetului grecesc, corespunzând sunetului b. 2. (Fiz.; în sintagmele) Particulă beta = electron negativ sau pozitiv emis de unele substanțe radioactive. Radiație beta = radiație constituită din particule beta. – Din fr. bêta. Vezi definitia »
(cvasibani)reprezinta active care au caracteristici apropiate de cele ale monedei äu lichiditate mare ,pot fi usor transformate in bani fara o pierdere substantiala )de valoare .De regula, lichiditatea mai scazuta este compensata in mod corespunzator printr-o remunerare .In acelasi sens este astazi utilizata si notiunea de activ financiar. Vezi definitia »
DEVASTÁ, devastez, vb. I. Tranz. A distruge, a ruina, a pustii o țară, o regiune, o casă. ♦ A jefui, a prăda. – Din fr. dévaster, lat. devastare Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z