Definita cuvantului terpinol
TERPINÓL s.n. Compus cu miros de mărgăritărel, care se extrage din terpin. [Var. terpineol s.n. / < fr. terpinéol, terpinol].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu terpinol
TABERNÁCOL s.n. 1. Cort; (spec.) cortul în care erau ținute tablele legii la vechii evrei. 2. Nișă în peretele sanctuarului unei biserici catolice sau cutie de argint de o formă specială, în care se păstrează cuminecătura și unele obiecte de cult. [Var. tabernacul s.n. / < lat. tabernaculum, it. tabarnacolo, fr. tabernacle]. Vezi definitia »
PROTARGÓL s. n. preparat medicamentos din azotat de argint și o soluție alcalină de proteine, pulbere fină, galben-brună, solubilă în apă, folosită ca antiseptic. (< fr. protargol) Vezi definitia »
PERHIDRÓL s. n. Soluție de peroxid de hidrogen, care servește la prepararea apei oxigenate. – Din fr. perhydrol. Vezi definitia »
IMPREGNÓL s. n. produs lichid pentru impregnarea textilelor de a deveni impermeabile. (< impregna + -ol) Vezi definitia »
SURVÓL, survoluri, s. n. Zbor cu avionul efectuat deasupra unui teritoriu determinat. – Din fr. survol. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z