Definita cuvantului tranz
TRANZ- v. trans-.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu tranz
BENZ [benț], Carl Friedrich (1844-1929), inginer și inventator german. A construit, în același timp și independent de Daimler, primul automobil (1885) înzestrat cu un motor cu ardere internă în patru timpi și cu aprindere prin scînteie electrică. Vezi definitia »
grunz s. m. / s. n., pl. grunji / grunzi, grunzuri Vezi definitia »
BONZ, bonzi, s. m. Preot budist. ♦ Fig. (Ir.) Persoană care ocupă o situație importantă într-un partid politic burghez; șef, lider. – Fr. bonze. Vezi definitia »
BRIENZ [bri:nț], (BRIENZER SEE) [brínțɔr zee], lac navigabil în Elveția centrală, străbătut de rîul Aare; 29 km2. Ad. max.: 262 m. Pescuit. Turism. Vezi definitia »
BRONZ, bronzuri, s. n. Aliaj de cupru cu unul sau cu mai multe elemente (cu excepția zincului), mai dur și mai rezistent decât cuprul, folosit în turnătorie. ◊ Epoca de bronz = epocă preistorică, caracterizată prin descoperirea metalelor și a bronzului, din care s-au făcut arme și unelte de muncă. ◊ Expr. Caracter de bronz = caracter ferm, neclintit. ♦ Obiect de artă făcut din bronz. – Fr. bronze. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z