Definita cuvantului triplare
TRIPLÁRE s.f. Acțiunea de a tripla și rezultatul ei. ♦ Depășire a unui vehicul, de orice fel, de către un autovehicul, atunci când acela este angajat în depășirea unui alt vehicul, oprit sau în mers, dacă prin această manevră se trece peste axa care desparte cele două sensuri de circulație ale drumului. [< tripla].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu triplare
FIBRILIZÁRE s.f. Desprindere în fibre sau fascicule de fibre a elementelor componente ale lemnului. [< fibrilă + -iza]. Vezi definitia »
DEFORESTÁRE s. f. distrugere a pădurilor; despădurire. (după fr. déforestation) Vezi definitia »
MÂNCÁRE, (2,3) mâncări, s. f. 1. Acțiunea de a mânca și rezultatul ei. ◊ Poftă de mâncare = apetit. De mâncare sau de-ale mâncării = hrană, alimente. ◊ Loc. adj. De mâncare = comestibil. 2. (Abstract) Prânz; cină, masă. 3. (Concr.) Ceea ce se mănâncă; hrană, aliment. ◊ Expr. A strica mâncarea degeaba = a trăi degeaba, fără a fi de vreun folos, a nu fi bun de nimic. A o duce într-o mâncare și într-o băutură = a petrece, a chefui întruna. ♦ Fel de bucate. ◊ Expr. Asta-i altă mâncare (de pește) = asta e cu totul altceva. A fi tot o mâncare de pește = a fi același lucru, a fi totuna. ♦ Fig. (Fam. și depr.) Soi, fel. [Pl. și: (3) mâncăruri] – V. mânca. Vezi definitia »
STRĂPUTÉRE, străputeri, s. f. (Reg., în expr.) Din străputeri = din răsputeri. – Din stră- + putere. Vezi definitia »
AUTOSTERILIZÁRE s. f. distrugere a microbilor dintr-un organism sub acțiunea forțelor de apărare ale acestuia. (după fr. auto-stérilisation) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z