Definita cuvantului undație
UNDÁȚIE s.f. (Liv.) Mișcare ondulatorie. ♦ (Geol.) Mișcare tectonică verticală a scoarței Pământului; undulație. [Cf. germ. Undation, it. ondazione].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu undație
PARADIAFONÍE s. f. Trecere nedorită a semnalelor de pe un canal pe altul la sisteme audio cu două sau mai multe canale; diafonie. [Pr.: -di-a-] – Din fr. paradiaphonie. Vezi definitia »
INSÉRȚIE, inserții, s. f. 1. Inserare; (concr.) ceea ce se inserează. 2. Legare, fixare. 3. (Anat.) Locul de fixare pe os a capătului terminal al unui mușchi. 4. Strat de material (metalic sau textil) inclus în structura altui material sau cuprins între fețele de contact pentru a-i mări rezistenta la rupere sau la sfâșiere. – Din fr. insertion, lat. insertia. Vezi definitia »
HIPOXÍE s.f. Scădere a cantității de oxigen în țesuturi, medii de cultură sau aer. [Gen. -iei. / < fr. hypoxie]. Vezi definitia »
SPLENOTERAPÍE s. f. opoterapie splenică. (< fr. splénotherapie) Vezi definitia »
TIMÍE1 s. f. comportament exterior al individului considerat în raport cu activitatea ori cu umoarea sa veselă sau tristă. (< fr. thymie, lat., engl. thymia) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z