Definita cuvantului unguli
UNGULI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „unghie”, „prevăzut cu unghii”. [< it. unguli-, fr. onguli-, cf. lat. ungula].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu unguli
PRĂVĂLÍ, prăvălesc, vb. IV. 1. Refl. și tranz. A (se) înclina, a (se) apleca într-o parte; a (se) răsturna, a (se) rostogoli; a cădea sau a face să cadă, a (se) arunca în adâncime, a (se) prăbuși, a (se) trânti. ♦ Refl. A fugi în goana mare, a se năpusti la vale; a se repezi spre ceva, a tăbărî, a da buzna. ♦ Refl. (Despre ape) A curge cu repeziciune, căzând de la înălțime; a se revărsa, a se întinde. ♦ Refl. Fig. A se întinde, a se răspândi, a se împrăștia. ♦ Tranz. A arunca; a azvârli. 2. Refl. (Despre vânt, furtună, ploaie etc.) A se dezlănțui cu putere, a se porni cu violență. 3. Tranz. și refl. A (se) surpa, a (se) nărui, a (se) dărâma, a (se) prăbuși. – Din bg. provalja, scr. provaliti. Vezi definitia »
curetermalimutuabili http://www751.webattrezzi.com/laurapausinitesti/ alboagentiassicurazione morsettiere http://www2039.imparilo.com/nancycomellinuda/ bigliettoauguriosposo finanziamentobussolengo http://www1309.imparilo.com/assonime/ mailmarketing finanziamentonizza http://www691.webattrezzi.com/vocabolariospagnoloitaliano/ pumacalcio castiglionipiscina http://www1841.webattrezzi.com/airconditioning/ autunno cumteen http://www1401.webattrezzi.com/dibernardo/ volomeda pontesollevatore http://www2769.imparilo.com/teenpicfree/ soundtrack payclickprogram http://www2699.imparilo.com/autonoleggiotivoli/ annunciocasapiacenza 882fff307f24248153d989a4e206ebcd Vezi definitia »
OSTRACOFÍLI s. m. pl. pești care depun icrele în cavitatea paleală a scoicilor. (< ostraco- + -fil2) Vezi definitia »
UNGULI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „unghie”, „prevăzut cu unghii”. [< it. unguli-, fr. onguli-, cf. lat. ungula]. Vezi definitia »
BELÍ, belesc, vb. IV. Tranz. și refl. (Pop.) A (se) jupui. ◊ Expr. (Tranz.) A-(și) beli ochii = a deschide ochii mari; a privi cu mirare, prostește. – Slav (v. sl. bĕliti). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z