Definita cuvantului observare
OBSERVÁRE, observări, s. f. 1. Acțiunea de a observa și rezultatul ei. ♦ (Rar) Observație (3). 2. (Mil.) Cercetare, supraveghere executată asupra inamicului și a obiectivelor lui, cu ochiul liber sau cu aparate optice, în scopul obținerii unor date. 3. Prima fază a cercetării statistice, care constă în înregistrarea unitară a datelor privind caracteristicile unităților unei colectivități statistice. – V. observa.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu observare
DEPOLITIZÁRE s.f. Acțiunea de a depolitiza. ♦ Concepție în sociologia contemporană, potrivit căreia, în stadiul actual de dezvoltare a societății capitaliste, sub influența revoluției științifice și tehnice, instituțiile și organizațiile sociale și-ar pierde caracterul de clasă, conținutul politic. [< depolitiza]. Vezi definitia »
STRĂMUTÁRE, strămutări, s. f. Acțiunea de a (se) strămuta și rezultatul ei. ♦ Trimitere a unui proces de la o instanță la alta de același grad sau de la un organ de urmărire penală la altul. – V. strămuta. Vezi definitia »
EMULSIONÁRE, emulsionări, s. f. Acțiunea de a emulsiona și rezultatul ei. [Pr.: -si-o-] – V. emulsiona. Vezi definitia »
ACETIFICÁRE s. f. Acțiunea de a acetifica.V. acetifica. Vezi definitia »
SUPRAÎNCĂRCÁRE s.f. Acțiunea de a supraîncărca și rezultatul ei; suprasolicitare. [< supraîncărca]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z