Definita cuvantului varmetru
VARMÉTRU s.n. (Fiz.) Instrument pentru măsurarea puterii electromagnetice reactive în vari. [< fr. varmètre].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu varmetru
LACTOMÉTRU s. n. instrument pentru determinarea densității laptelui; galactometru; lactodensimetru. (< fr. lactomètre) Vezi definitia »
PLANIMÉTRU, planimetre, s. n. Instrument care servește la măsurarea suprafețelor plane (hărți și planuri topografice) prin parcurgerea conturului acestora. – Din fr. planimètre. Vezi definitia »
SALMÁSTRU, -Ă adj. (despre ape, lacuri, lagune) cu salinitate între salinitatea apelor dulci și a celor marine, puțin sărat. (< it. salmastro, lat. salmaster) Vezi definitia »
ENDOMÉTRU s. n. mucoasă care căptușește uterul. (< fr. endomètre, engl. endometrium) Vezi definitia »
REGÍSTRU s.n. 1. Condică în care se consemnează diferite date și acte oficiale. 2. Dispozitiv cu ajutorul căruia se reglează tirajul sau închiderea unui canal, a unui cilindru. 3. Suprafața dintre două profiluri orizontale care se întind pe lungimea unei fațade. 4. Întinderea scării muzicale pe care o poate emite un instrument sau o voce. ♦ (Concr.) Garnitură de tuburi de orgă (sau de coarde de clavecin) cu acordaj diferit, dar cu același timbru. 5. Dispozitiv folosit în centralele telefonice automate la dirijarea selecției legăturilor. ♦ Registru de memorie = dispozitiv care face parte din organele de comandă și calcul ale unui calculator electronic. 6. (Poligr.) Ansamblul semnelor de reper care indică suprapunerea exactă a tiparului pe ambele fețe ale hârtiei. [< fr. registre, it. registro, germ. Register]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z