Definita cuvantului volet
VOLÉT s.m. 1. Panou rabatabil susținut de o piesă oarecare; oblon; voleu. 2. Aripioară mobilă așezată pe intradosul aripii unui avion pentru a-i mări sustentația. ♦ Element mecanic al radiatorului unui motor de avion care reglează circuitul aerodinamic de răcire al acestuia. [< fr. volet].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu volet
GALÉT s. m. 1. fragment mic de rocă, piatră, cu muchiile rotunjite de acțiunea mării sau a torenților. 2. rolă metalică montată între două piese în mișcare, pentru a le micșora frecarea. ◊ piesă la mașina de filat mătase artificială care întinde firul la ieșirea din baia de filare. 3. element de tranformator electric, de forma unui inel, cu mai multe spire de înfășurare. 4. secțiune a unui comutator rotativ. (< fr. galet) Vezi definitia »
banchét (banchéte), s. n. – Masă festivă, festin. – Var. (Mold.) benchet. It. banchetto, fr. banquet (sec. XVIII). Var. se explică în DAR (urmat de Scriban) pe baza rut. benket, care ar putea fi, dimpotrivă, un der. rom. Acesta din urmă pare a se datora unei pronunțări vechi *bănchet, cu asimilarea vocalei atone. – Der. benchetui, vb. (a chefui). Vezi definitia »
MARCHIZÉT s.n. Țesătură transparentă de bumbac, din care se fac rochii, perdele etc. [< fr. marquisette]. Vezi definitia »
-PET Element secund de compunere savantă cu semnificația „mișcare, tendință, dezvoltare către ceva”. [< it. -peto, fr. -pète, cf. lat. petere – a se îndrepta, a tinde către]. Vezi definitia »
AVAÉT s. n. (Înv.) Impozit care se plătea pe diverse beneficii sau drepturi. – Tc. avait „venituri”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z