Definita cuvantului zingiantrop
ZINGIANTRÓP s.m. (Pal.) Maimuță antropoidă fosilă din Tanganyika. [Pron. -gi-an-. / < fr. zingianthrope, cf. Zingi – veche denumire a Africii Orientale, gr. anthropos – om].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu zingiantrop
POP1, popi, s. m. 1. Stâlp, bârnă, par, prăjină etc. având diverse întrebuințări, mai ales ca element de susținere sau de sprijin: a) bucată lungă de lemn, prăjină sau par, folosite pentru a sprijini în mod provizoriu un gard, crengile unui pom etc.; proptea, sprijin; b) stâlp sau bârnă groasă de lemn cu care se susține provizoriu sau se consolidează un zid, un planșeu, un acoperiș; c) fiecare dintre stâlpii unei prispe sau ai unui pridvor care, având unul dintre capete înfipt în talpa prispei, susțin cu celălalt capăt streașina acoperișului; d) (reg.) fiecare dintre stâlpii care, având unul dintre capete înfipt în pământ, susțin un gard sau o poartă. ♦ Bețișor așezat în cutia de rezonanță a unor instrumente cu coarde. 2. (Reg.) Nume dat mai multor piese, obiecte sau părți ale acestora, asemănătoare ca formă sau ca întrebuințare cu un pop1 (1) ori executate dintr-un pop1. 3. Grămadă de snopi sau de mănunchi de cânepă ori de alte plante, așezate în picioare ca să se usuce. [Pl. și: (3, n.) popuri] – Din bg. pop. Vezi definitia »
HEMERALÓP, -Ă adj., s. m. f. (suferind) de hemeralopie. (< fr. héméralope) Vezi definitia »
PIRÓP s. n. Silicat de magneziu și aluminiu din grupa granatului, de culoare roșie, roșiatică sau neagră, cristalizat în sistemul cubic, folosit ca piatră semiprețioasă. – Din fr. pyrope, germ. Pyrop. Vezi definitia »
LUMINOSCÓP s.n. Aparat pentru observarea radiațiilor emise prin luminescență de către unele corpuri. [< fr. luminoscope, cf. lat. lumen – lumină, gr. skopein – a privi]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z