Definita cuvantului vizor
VIZÓR s.n. (Tehn.) Dispozitiv adaptat la aparatele optice, care permite prinderea în câmpul aparatului a obiectului care trebuie observat. ♦ Tub metalic în care e montat un ochean tronconic sau o mică lentilă și care, fixat în ușile de intrare în apartamente, permite observarea din interior în afară. ♦ (De obicei la pl.) Ochelarii măștilor de gaze. [< fr. viseur].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu vizor
AMALGAMATÓR s. n. utilaj pentru extragerea aurului din minereuri. (< fr. amalgamateur) Vezi definitia »
CONSTRICTÓR, -OÁRE, constrictori, -oare, adj. Care se restrânge, care se contractă ◊ Mușchi constrictor = mușchi care se contractă și închide orificiile naturale din corpul viețuitoarelor. – Din fr. constricteur. Vezi definitia »
EMENDATÓR, -OÁRE s. m. f. cel care emendează (un text). (< it. emendatore) Vezi definitia »
CONVECTÓR s. n. corp de încălzit care funcționează pe principiul convecției, în instalațiile de încălzire centrală. (< fr. convecteur, engl. convector) Vezi definitia »
AGITATÓR s.n. 1. Dispozitiv mecanic servind la amestecarea lichidelor sau la activarea transmiterii de căldură. 2. Dispozitiv servind la punerea în mișcare a granulelor unui material pentru a ieși mai ușor printr-un orificiu. [Cf. fr. agitateur]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z