Definita cuvantului șuber
ȘÚBER, șubere, s. n. 1. (Tehn.) Dispozitiv cu care se reglează închiderea sau deschiderea unui orificiu de trecere pentru lichide sau gaze. 2. (Min.) Dispozitiv în formă de pâlnie, prevăzut cu un organ de reglare, montat la capătul inferior al unui rostogol, prin care alunecă materialul care se încarcă în vagonete. – Din germ. Schieber.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șuber
MINESÉNGER s.m. Nume dat trubadurilor germani din sec. XII-XIV. [Pron. -zen-gher, scris și minnesänger. Var. (după alte surse) minnesinger. / < germ. Minnesänger]. Vezi definitia »
BLÁZER, blazere, s. n. Jachetă bărbătească din stofă, catifea etc. (cu buzunare aplicate). [Pr.: bléizăr] – Din engl., fr. blazer. Vezi definitia »
cofér, cofére, s.f. (reg.) 1. cofă mai mică, vas de dus mâncarea la câmp, șiștar. 2. coș în care se culeg strugurii. 3. vas în formă de lingură mare, cu coadă lungă cu care se scoate borhotul din cazanul de fabricat țuică; polonic, căuș. 3. unealtă de zidărie, căuș. Vezi definitia »
SERASCHIÉR, seraschieri, s. m. Comandant al armatei și ministru de război în Imperiul Otoman. [Var.: seraschír s. m.] – Din tc. serasker. Vezi definitia »
EPISTOLIÉR, -Ă s. m. f. autor de scrisori literare. ◊ cel care excelează în arta epistolară. (< fr. épistolier) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z