Definita cuvantului vernier
VERNIÉR, verniere, s. n. Scară gradată suplimentară trasată pe rigletă sau pe cursorul unor instrumente și aparate de măsură, spre a mari precizia de măsurare a acestora. [Pr.: -ni-er] – Din fr. vernier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vernier
CRATÉR/CRÁTER s. n. 1. (ant.) vas mare, frumos pictat cu scene mitologice și cu două torți laterale, în care se amesteca apa cu vinul la ospețe. 2. deschizătură largă și conică a unui vulcan, prin care se revarsă lava. ◊ gaură în formă de pâlnie făcută de un meteorit pe suprafața Pământului. ♦ ~ lunar = adâncitură rotundă de pe suprafața Lunii. (< fr. cratère, lat. crater, gr. krater) Vezi definitia »
BOSS WINDJAMMER loc. s. (Anglicism) Șef al unei orchestre care cântă la un instrument, conducându-și ansamblul fără a-l dirija cu mâna sau cu bagheta. [< americ. boss windjammer]. Vezi definitia »
CRUPIÉR s. m. cel care conduce jocurile de noroc în stabilimentele publice, care adună banii câștigați și plătește câștigurile jucătorilor. (< fr. croupier) Vezi definitia »
STEÁJER s. n. v. steajăr. Vezi definitia »
DOCHÉR, docheri, s. m. Muncitor care lucrează în docuri2, la încărcatul și descărcatul vapoarelor. – Din fr., engl. docker. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z