Definita cuvantului crater
CRATÉR/CRÁTER s. n. 1. (ant.) vas mare, frumos pictat cu scene mitologice și cu două torți laterale, în care se amesteca apa cu vinul la ospețe. 2. deschizătură largă și conică a unui vulcan, prin care se revarsă lava. ◊ gaură în formă de pâlnie făcută de un meteorit pe suprafața Pământului. ♦ ~ lunar = adâncitură rotundă de pe suprafața Lunii. (< fr. cratère, lat. crater, gr. krater)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu crater
FLÚTTER s.n. 1. (Med.) Contracție rapidă a mușchiului cardiac cu o frecvență de 200-350 de bătăi pe munut. 2. Oscilație a structurilor elastice ale unei aeronave, produsă de forțele aerodinamice. [< engl.. fr. flutter]. Vezi definitia »
PLASTOMÉR s. m. conținutul de plastide al citoplasmei. (< fr. plastomère) Vezi definitia »
PARTENÉR, -Ă s. m. f. fiecare dintre participanții la o competiție sportivă, la jocuri etc. ◊ persoană cu care dansează cineva. ◊ fiecare dintre persoanele angajate într-o tranzacție, într-o discuție etc. ◊ executant, împreună cu altul, al unui număr de program (la teatru, la circ etc.). (< fr. partenaire) Vezi definitia »
MINICOMPÚTER, minicomputere, s. n. Minicalculator (1). [Pr.:-piu-] – Din engl. minicomputer. Vezi definitia »
STÓCHER, stochere, s. n. (Tehn.) Dispozitiv de încărcare automată a combustibilului solid în focarul locomotivei cu aburi. – Din germ. Stoker. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z