Definita cuvantului comutator
COMUTATÓR s. n. dispozitiv pentru închiderea sau deschiderea rețelei de curent electric ori pentru modificarea succesivă a conexiunilor mai multor circuite; întrerupător; șaltăr. (<fr. commutateur)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu comutator
PARTENOSPÓR s.m. Spor format din diviziunea unui gamet nefecundat. [< fr. parthénospore, cf. gr. parthenos – fecioară, sporos – sămânță]. Vezi definitia »
CARNARVOR [cənávən], George Edward, conte de (1866-1923), egiptolog englez. A făcut săpături arheologice la Teba și în Valea Regilor. Contribuții în descoperirea mormîntului faraonului Tutankhamon. Vezi definitia »
REDRESÓR, -OÁRE adj. Care redresează. // s.n. 1. Aparat pentru transformarea unui curent electric alternativ în curent continuu. 2. Sistem optic servind pentru redarea imaginii unui obiect în poziția sa reală de către un instrument optic. ♦ (Med.) Aparat pentru redresarea unor malformații osteoarticulare. 3. Dispozitiv care readuce în direcția inițială un curent lichid sau fluid care a fost abătut de un obstacol oarecare. [Cf. fr. redresseur]. Vezi definitia »
EXTENSÓR, -OÁRE, extensori, -oare, adj., s. n. 1. Adj. Care are rolul de a întinde. ◊ (Anat.) Mușchi extensor (și substantivat, m.) = mușchi de suprafață care ajută la întinderea diferitelor părți ale corpului, în special a membrelor. 2. S. n. Aparat pentru dezvoltarea mușchilor, format dintr-unul sau din mai multe arcuri de oțel sau din benzi de cauciuc cu capetele prinse în două mânere, care trebuie întinse cu mâinile. – Din fr. extenseur. Vezi definitia »
BICOLÓR, -Ă, bicolori, -e, adj. Care are două culori. – Fr. bicolore. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z