Definita cuvantului filipi
Filípi (Pilípi), s.m. pl. Zilele de 11-17 noiembrie, în mijlocul cărora (pe 14) cade ziua de Sf. Filip, când începe postul Crăciunului (zile serbate de țărani pentru a nu fi vătămați de fiarele sălbatice).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu filipi
jepí, jepésc, vb. IV (reg.) a arde una cu biciul, a croi pe cineva cu biciul. Vezi definitia »
stropí (-pésc, ít), vb. – A uda ușor, a împroșca cu apă. Sl. *sŭtropiti, în loc de kropiti (Cihac, II, 375; Tiktin), cf. sb. kropiti, pol. skropić.Der. strop, s. m. (picătură; cantitate infimă), deverbal; stropelniță, s. f. (Banat, praftură de fierar); stropeală, s. f. (udare, umezeală); stropitoare, s. f. (udătoare); stropitură, s. f. (udare, umezire). Vezi definitia »
SCÁMPI s.m. pl. Denumire comercială, de proveniență italiană, pentru langustine. – V. langustină. Vezi definitia »
SNOPÍ, snopesc, vb. IV. Tranz. 1. (Reg.) A strânge și a lega cerealele păioase în snopi, a face snopi. 2. Fig. (Fam.) A bate foarte rău pe cineva. ♦ Refl. (Rar) A se obosi foarte tare (din cauza unei munci grele); a se istovi. – Din snop. Vezi definitia »
TÂMPÍ, tâmpesc, vb. IV. Refl. și tranz. 1. A-și pierde sau a face să-și piardă inteligența, a deveni sau a face să devină tâmpit; a (se) prosti. 2. (Reg.) A deveni sau a face să devină tâmp (2); a (se) toci, a (se) știrbi. – Din tâmp. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z