Definita cuvantului exces
EXCÉS, excese, s. n. 1. Exagerare, abuz; p. ext. lipsă de cumpătare, de măsură. ◊ Expr. Exces de zel = zel exagerat. 2. (În unele state) Act de violență, săvârșit de unul dintre soți față de celălalt, de natură a constitui motiv de divorț. – Din fr. excès, lat. excessus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu exces
FÁCIES s.n. 1. Aspect al feței în timpul unei boli; (p. ext.) fizionomie, aspect exterior. ♦ Suprafață a unei formații anatomice. 2. Aspect caracteristic pe care îl au stratele geologice datorită naturii rocilor și fosilelor din care sunt alcătuite. ♦ Aspectul unei culturi arheologice în formele ei caracteristice. ♦ Aspectul superficial al unui lucru. [Pron. -ci-es, pl. -uri. / < fr., it., lat. facies]. Vezi definitia »
proces de acumulare Vezi definitia »
XÉRES s. n. Vin de calitate superioară, cu aromă și buchet specific, originar din Spania. [Pr.: he-] – Din fr. xérès, germ. Xeres[wein]. Vezi definitia »
CERES 1. (în mitologia romană) Zeița grîului și a recoltelor, fiica lui Saturn și a Cibelei. Identificată cu Demeter în mitologia greacă. Este reprezentată ținînd în mînă o seceră și un coș cu spice. 2. Cel mai mare asteroid, cu diametrul de c. 770 km. Primul asteroid descoperit, în 1801, de astronomul italian G. Piazzi. Vezi definitia »
REGRÉS s. n. 1. revenire de la o stare sau o formă superioară de dezvoltare la una inferioară; decădere, declin. 2. (jur.) acțiune de ~ = acțiune prin care cineva care a plătit o sumă de bani din culpa altuia se întoarce împotriva acestuia pentru recuperarea sumei plătite. (< lat. regressus, fr. régrès) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z