Definita cuvantului aciclic
ACÍCLIC, -Ă adj. 1. (Despre flori) Cu organele așezate în spirală continuă. 2. (Despre substanțe organice) Care nu conține nici un ciclu de atomi în molecula sa. [< fr. acyclique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu aciclic
WALPÚRGIC, -Ă, walpúrgici, -e, adj. (Despre un eveniment, o situație etc.) Coșmaresc, de coșmar. ♦ (În expr.) Noaptea walpurgică = noaptea din ajunul zilei de 1 mai, în care se spune că vrăjitoarele își dau întâlnire. (din germ. Walpurgisnacht < n. pr. Walpurgis (= Sfânta Walburga, decedată în 779 e.n. în Anglia și sărbătorită la întâi mai) + germ. Nacht = noapte) [MW] Vezi definitia »
SAPROZÓIC, -Ă adj. (despre animale) cu nutriție saprofitică. (< engl. saprozoic) Vezi definitia »
ȚIGĂNÁTIC, -Ă, țigănatici, -ce, adj. Ca un țigan, brun, negricios, oacheș. – Țigan + suf. -atic. Vezi definitia »
SEÍSMIC, -Ă, seismici, -ce, adj., s. f. 1. Adj. Care se referă la seisme, care aparține seismelor. ◊ Unde seismice = unde elastice care se răspândesc în scoarța terestră, fiind provocate de cutremure sau de explozii artificiale. Stație seismică = complex de aparatură pentru înregistrarea undelor seismice. Regiune seismică = regiune în care cutremurele de pământ sunt frecvente și puternice. ♦ Care servește la înregistrarea și studierea oscilațiilor scoarței terestre. Aparate seismice. 2. S. f. Seismometrie. – Din fr. séismique. Vezi definitia »
STEREOTÍPIC, -Ă adj. Care se repetă întocmai, neschimbat; stereotip. [< fr. stéréotypique]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z