Definita cuvantului admitere
ADMÍTERE s.f. Acțiunea de a admite. ◊ Examen de admitere = examen de primire într-o școală. [< admite].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu admitere
PRÍNTRE prep. 1. În mijlocul...; între. ♦ Spec. În spațiul dintre mai multe ființe sau obiecte. 2. În intervalul dintre două etape, două momente ale unei acțiuni, ale unui fenomen etc. 3. (Rar) Prin. 4. (Rar) Dintre. [Var.: (pop.) pấntre, píntre prep.] – Pre2 + între. Vezi definitia »
OROÁRE s.f. 1. Dezgust, repulsie, groază. 2. Faptă sau vorbă care inspiră repulsie; grozăvie. [Gen. ororii. / < fr. horreur, cf. lat. horror]. Vezi definitia »
RECOMPÚNERE, recompuneri, s. f. Acțiunea de a recompune și rezultatul ei. – V. recompune. Vezi definitia »
eroare gramaticală (și de stil) care constă în continuarea unui enunț cu altă structură decît cea cu care a început; vorbirea unor personaje din Caragiale e plină de anacoluturi. Exemplu de anacolut: „Cartea era la Vasile, care mă costase 50.000 de lei, și nici nu era acasă, că avea copertă de carton și stă tocmai în Giulești și nici maică-sa”. (Încă un exemplu, prea frumos ca să nu-l reproduc, din Academia Cațavencu, 20, 18 mai 2004: „Cei ce nu inchid geamurile de la ghena si se sparg din cauza curentului, vor plati toti studentii ce locuiesc pe acel etaj”). Vezi definitia »
ATÁRE adj. invar. Astfel de...; asemenea. O atare problemă.Loc. conj. Ca atare = deci, în consecință. – Lat. eccum-talem. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z