Definita cuvantului begonie
BEGÓNIE, begonii, s. f. Gen de plante ornamentale, cultivate pentru flori și pentru frunzele lor decorative (Begonia). – Din fr. bégonia.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu begonie
FOTOOFTALMÍE s. f. inflamație simultană a corneei și a conjunctivei, produsă de radiațiile ultraviolete. (< engl. photophthalmia) Vezi definitia »
ANERGÍE s. f. 1. pierdere a capacității de reacție a organismului față de antigenii unei anumite boli. 2. energie termică corespunzătoare unui sistem fizic în echilibru termodinamic cu mediul înconjurător. (< fr. anergie) Vezi definitia »
ROTÁȚIE s.f. 1. Mișcare a unui corp în jurul unui punct fix sau al unei axe. ♦ Mișcarea corpurilor cerești în jurul axei proprii. 2. Fenomenul pe care îl prezintă unele procese din natură și din societate de a se repeta; revenirea periodică a unui fapt reieșit din desfășurarea unui astfel de proces. ◊ Rotația capitalului = procesul de repetare periodică a circuitului capitalului, a mișcării sale în sfera producției și a circulației. ♦ Alternarea metodică pe același teren a plantelor care se cultivă într-un asolament. 3. Schimb de persoane sau de echipe efectuat în cursul unei activități. [Gen -iei, var. rotațiune s.f. / cf. fr. rotation, lat. rotatio]. Vezi definitia »
TELANGIECTAZÍE s.f. (Med.) Dilatație a capilarelor din piele, în special ale nasului și ale pomeților obrajilor. [Pron. -gi-ec-, gen. -iei. / < fr. téleangiectasie, cf. gr. tele – departe, angeion – vas, ektasis – dilatație]. Vezi definitia »
soáie s.f. pl. (înv. și reg.) murdărie de grăsime. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z