Definita cuvantului alezor
ALEZÓR s.n. Unealtă folosită pentru alezare. [Cf. fr. alésoir].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu alezor
AMATÓR, -OÁRE, amatori, -oare, s. m. și f. 1. Persoană căreia îi place ceva, care are predilecție sau pasiune pentru ceva. 2. Persoană care se ocupă cu o meserie, cu o artă, cu o disciplină, fără a avea o pregătire profesională și fără a o exercita ca profesionist. – Fr. amateur (lat. lit. amator). Vezi definitia »
AUTOTRANSFORMATÓR s.n. Transformator electric cu o singură înfășurare și cu trei borne, dintre care două extreme pentru tensiunea înaltă și una intermediară, care, împreună cu câte una dintre cele extreme, constituie bornele pentru tensiunea joasă. [Pron. a-u-, pl. -oare, (s.m.) -ori. / cf. fr. autotransformateur]. Vezi definitia »
CIURUITÓR2, -OÁRE, ciuruitori, -oare, adj. Care ciuruie2, care curge șiroind, făcând un zgomot caracteristic. – Din ciurui2 + suf. -(i)tor. Vezi definitia »
TRANȘATÓR s.m. Muncitor care execută lucrări de tranșare. ♦ Lucrător din echipa de preparare a peștelui de pe un vas de pescuit care are atribuția de a despica peștele vânat. [După fr. trancheur]. Vezi definitia »
SPOR1 s. m. celulă reproducătoare asexuată la unele vegetale inferioare (ferigi, mușchi, ciuperci, bacterii) și la sporozoare. (< fr. spore) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z